Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BirkaBallt – Inställt

19 april 2020 08:00 - 17:00

BirkaBallt 19 april inställt pga. Corona-viruset. Förhoppningen är att kunna arrangera BirkaBallt senare i höst istället.

 

OM BIRKABALLT

– En härlig scoutdag för alla Birkas scouter!

Syftet med BirkaBallt är att vara en mötesplats för scouter. Vi gör aktiviteter tillsammans i form av ett antal kontroller. Värdskapet för BirkaBallt roterar mellan de olika kretsarna i distriktet.

Varje patrull, avdelning för Spårar- och Bäverscouter, besöker kontrollerna i den ordning som passar dem. Helst ska alla kontroller ligga så att de syns från alla andra kontroller. På kontrollerna får patrullerna poäng baserat på samarbete, närvaro och prestation. Poängen noteras på patrullens startkort och i en liggare på kontrollen. Förutom kontrollerna finns en poängjakt där patrullen kan samla poäng mellan kontrollerna, patrullen får uppgiften signerad av en funktionär. De patruller som vill delta i tävlingen om grenens vandringspris markerar det på startkortet, alla startkort ska lämnas in när kontrollerna stängs. Under dagen finns ett antal kringaktiviteter som scouterna kan ägna sig åt i väntan på prisutdelning och avslutning.

Kontroller
Alla kårer i distriktet ska bidra med kontroller till BirkaBallt. Kontrollen ska vara max 15 min och vara i 2 uppsättningar för varje gren. Man kan välja att göra en egen kontroll eller att göra en tillsammans med en eller två andra kårer.

__________________

BirkaBallt 2020  –  troligtvis till hösten

Norra kretsen välkomnar alla scouter, ledare, funktionärer och föräldrar till en rolig och fartfylld dag!

BirkaBallt