Information angående scoutskjortor

16 september, 2020 av Lars Thunberg

Igår på spårarmötet blev jag påmind om jag inte informerat ordentligt om scoutskjortor. Vissa av er, speciellt ni som är upptäckare har ju redan fixat, men inte alla, så ni får också denna info iallafall. Olika varianter av scoutklädsel har funnits och finns över hela världen. I Sverige är halsduken en del och den andra delen är en skjorta, eller t-shirt.

Jag tycker personligen skjortan är att föredra om man bara har en, för där kan man sätta fast sina märken, som är bevis/minnen av saker man gjort eller kan. Det går inte på t-shirten.
Här finns lite mer info: http://www.scouterna.se/aktiviteter-och-lager/scoutklader-och-marken/

Man beställer själv sin skjorta på https://www.scoutshop.se/ när man känner det är dags, dvs vi kräver inte detta, men det är trevligt och faktiskt praktiskt. Och en del av vårt symboliska ramverk.

Men det kan vara smart att avvakta lite, för jag skickade precis iväg en beställning av en skjorta i varje barnstorlek. Så vi kommer från och med nästa vecka någon gång (kanske inte måndag, det beror på hur snabbt jag får paketet) , ha skjortor på Kupan för att kunna prova storlek. Så stanna kvar efter ett möte tillsammans barn/förälder och prova lite.

Och sedan när man beställt sin skjorta säger man till sin ledare så får man ”start” märken. Dvs tillhörighetsmärken. Sollentuna Norra bandet, Snorre Viking , världsmärke och sitt åldersgruppsmärke.
//Per