Äventyrare 12–15 år

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir äventyrarscout när du blir tolv år, många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är äventyrarscout får man lära sig något nytt nästan varje dag och i patrullen får alla vara med och ta plats, men vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans med patrullkompisarna är äventyrarna med och bestämmer vad scoutverksamheten ska gå ut på, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på internationella äventyr. All scouting är drogfri, så oavsett vad man planerar för äventyr slipper man fundera på det.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss, ibland kallar vi det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Vikingarna 2019

Äventyrarscouter årskurs 6, 7 & 8
Onsdagar kl 19.00-20.30 i scoutstugan Kupan, Kistavägen 11, om inget annat anges.

Klä dig för utevistelse varje gång.

Höstterminen 2019

Månad Dag Aktivitet
Sept 4 Terminsstart
11 Paddling vid Norrvikens IP Obs! kl 18.30 – 20.30, ta med extra kläder
18 OBS! Inställt!
25 Förberedelser inför hajken i helgen
28-29 Lör-Sön. Silverboken och Mickeljakten tävling och hajk. Se mail från ledaren om anmälan.
Okt 2 OBS! Inget möte efter hajken
9 Möte
16 Vi kommer att jobba med yxa och sågbeviset + knivbeviset
23 Möte