Upptäckare 10–12 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är upptäckarscout får man lära sig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. I patrullen bestämmer ni själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. I Scouterna läser vi aldrig tråkiga böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

I Scouterna finns det alltid tid till att fundera på vad man har gjort och lärt sig, ibland kallar vid det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång. All scouting är drogfri och nykter och scouterna i flera kårer väljer att vara nyktra även utanför scoutverksamheten också i vuxen ålder.

Nyhet! From. hösten 2019 har vi två avdelningar med Upptäckare.

Upptäckare Skogen måndagar 2020

Upptäckarscouter årskurs 4 & 5

Måndagar kl 18.30-20.00, Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11, om inget annat anges
Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet

Ledare

Vårterminen 2020

Hej på er,
Nu på måndag startar vi upp vårterminen, mer information om terminen kommer inom kort.
Nu på måndag möts vi i Kupan 18:30 och håller på som vanligt till 20:00. Se till att ha kläder efter väder om vi passar på att vara ute en stund.
MVH
Upptäckarledarna

Månad Dag Aktivitet

Meddela alltid din ledare om du inte kan komma på mötet

Upptäckare Fåglarna tisdagar 2020

Upptäckarscouter årskurs 4 & 5

Vi väntar på mera information om terminsstart från ledarna
Tisdagar kl 18.30-20.00, Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11, om inget annat anges

Ledare

Vårterminen 2020

Månad Dag Aktivitet
Jan 14 Uppstart
21 Gissa bajset
28 Miljödetektiven
Feb 4 Pyssla
11 Obs! Inget möte, vi ses istället på söndagen den 16:de.
16 Söndag. Fjärilshuset (Mer info kommer)
18 Thinking day
25 Sportlov! Inget möte
Mars 3 Tälja