Upptäckare 10–12 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är upptäckarscout får man lära sig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. I patrullen bestämmer ni själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. I Scouterna läser vi aldrig tråkiga böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

I Scouterna finns det alltid tid till att fundera på vad man har gjort och lärt sig, ibland kallar vid det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång. All scouting är drogfri och nykter och scouterna i flera kårer väljer att vara nyktra även utanför scoutverksamheten också i vuxen ålder.

Upptäckare Skogen måndagar

Upptäckarscouter årskurs 4 & 5

Måndagar kl 18.30-20.00, Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11, om inget annat anges
Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet
Meddela alltid din ledare om du inte kan komma på mötet

Ledare

Vårterminen 2021

Vi avvaktar planering och möten för våren 2021 tills nya direktiv kommer från Folkhälsomyndigheten.

Månad Dag Aktivitet

Upptäckare Fåglarna tisdagar