Utmanare 15–18 år

Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar. Du är utmanarscout från att du är 15 till 18 år.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som utmanare direkt. Tillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina patrullkompisar har möjlighet att åka på en mängd olika arrangemang och läger runt om i världen, och det är som utmanarscout många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

När man klarat av en utmaning är man ofta trött, men i Scouterna tycker vi att det är viktigt att ta sig tid att fundera över vad man varit med om och vad man lärt sig, ibland kallar vi det för reflektion eller andakt. I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta här vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Utmanarscouter Bred Last

Tid: Torsdagar kl 19.00-21.00
Lokal: Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11 (om inte annat anges)

Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet.
Den mesta kommunikationen sker via facebookgruppen eller via snapshat, ett och annat mail kan också komma.

Ledare​

Höstterminen 2019

Månad Dag Aktivitet Fixar mötet
Aug 29 Silverbokenfix
Sept 5 Clexon and the eggs Agnes, Clea, Emelie
12 Lägerbål Matilda
14-15 Lör-Sön. HHISS??
19 Silverboken fix Karin
21 Lördag. 100% Scout
26 Lollo
28-29 Lör-Sön. Silverboken/Mickeljakten. Lördag obligatoriskt!
Okt 3 Alex och Sebbe
4-6 Vässarö. TING, OBS anmälan sista 16 sep
12-13 Scouternas natt, kruthornet. Tävling?
17 Max
24 Laserdome
26-27 Lör-Sön. Capture the flag 24h i Märsta.
31 Vecka 44, höstlov
Nov 7 Henry och Albert
14 IKEA KURRAGÖMMA- Vi möts vid ingången till ikea barkarby kl 18:30. Fixa skjuts
28 Johan