Spårare 8–9 år

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

I Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus. Man kan hitta på nästan vad som helst i Scouterna, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Man lär sig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. I Scouterna läser vi aldrig några tråkiga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. Vi har ingen avbytarbänk.

I Scouterna finns det alltid tid till att fundera på vad man har gjort och lärt sig, ibland kallar vid det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Sollentuna Norra Scoutkår har vi två avdelningar med Spårare:

Spårarna 1 (måndagar)

Tid: Måndagar kl 18.00-19.30 (om inte annat anges).
Lokal: Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11
Scoutstugan Arken, Strandvägen 80. Lilla röda huset i Edsbergsparken bakom busshållplatsen Edsvik.

Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet.

Ledare​

Höstterminen 2020

Terminsstart 20/1 kl 18.00
Program kommer läggas upp senare

 

Spårarna Småkrypen (tisdagar)

Tid​: Tisdagar kl 18.00–19.30 (om inte annat anges).
Lokal​: Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11 om inte annat anges.

Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet.

Ledare​

Höstterminen 2020

Ingen uppdaterad information från ledarna för 2020 har inkommit.

 

 

Kalender