Spårare 8–9 år

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

I Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus. Man kan hitta på nästan vad som helst i Scouterna, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Man lär sig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. I Scouterna läser vi aldrig några tråkiga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. Vi har ingen avbytarbänk.

I Scouterna finns det alltid tid till att fundera på vad man har gjort och lärt sig, ibland kallar vid det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Sollentuna Norra Scoutkår har vi två avdelningar med Spårare:

Spårarna 2 (måndagar)

Tid: Måndagar kl 18.00-19.30 (om inte annat anges).
Lokal: Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11
Scoutstugan Arken, Strandvägen 80. Lilla röda huset i Edsbergsparken bakom busshållplatsen Edsvik.

Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet.

Ledare​

6 Kupan: Packa en ryggsäck
13 Kanot
20 Kupan: Lägerbål
25-26 Kårhajk (se Inbjudan Kårhajk 2019)
26/5 – 10:00 Översjön Scoutstuga, ca 13:00 Avslutningscermoni

Jul-Aug
27-5 Sommarläger Finland
Anmälan skall vara gjord senast 19 maj. Länk till anmälan har skickats via mail till alla målsmän.

Spårarna avdelning Pyrolan (tisdagar)

Tid​: Tisdagar kl 18.00–19.30 (om inte annat anges).
Lokal​: Scoutstugan Kupan, Kistavägen 11 om inte annat anges.
Arken​: När det står Arken möts vi på Strandvägen 80. Lilla röda huset i Edsbergsparken bakom busshållplatsen Edsvik

Ta alltid med kläder för utomhusaktivitet.

Ledare​

Vårterminen 2019

Mars
26 Simning

2 Stormkök
7 BirkaBallt (söndag, mer info kommer)
9 Påskpyssel
23  Free being me: möte 5
30 Kupan: Överaskningsmöte (mer info kommer)

7 Packning
14 Kanoter (Plats: Sollentuna Kanotsällskap)
21 Lägerbål
25-26 Kårhajk (se Inbjudan Kårhajk 2019) På lördagen samlas vi 11.45 vid parkeringen som ligger i närheten av stugan och går tillsammans sista biten. Det finns en bom uppsatt så därför går det inte att köra hela vägen fram. Se till att ha ätit lunch innan. Vi kommer att sova i tält bredvid stugan.
26/5 – 10:00 Översjön Scoutstuga, ca 13:00 Avslutningscermoni

Jul-Aug